Dezvolt.md

Media

68 de OSC-uri vor fi ajutate să-și îmbunătățească propunerile de proiecte

Începând cu 15 august 2019, 68 de organizații ale societății civile, calificate pentru etapa a doua a primului Apel de propuneri de proiecte, lansat în cadrul Programului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” vor beneficia de sesiuni intermediare de mentoring și coaching.

Programele de mentoring și coaching vor fi susținute de către partenerii de implementare ai proiectului:  Asociația pentru Politică Externă (responsabil de regiunea Centru; Asociația pentru Democrație Participativă (responsabil de regiunea Sud); Centrul Analitic Independent Expert-Grup (responsabil de regiunea Nord) și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat (responsabil de UTA Găgăuzia și raionul Taraclia).

Organizațiile selectate la această etapă vor fi contactate de către parteneri pentru a coordona în comun o agendă de desfășurare a sesiunilor de mentorat.

Autorii proiectelor selectate pentru etapa a doua a concursului vor primi recomandări privind cizelarea propunerilor de proiecte, a cadrului logic, de revizuire și adaptare a bugetelor.

Pentru a beneficia din plin de expertiza și experiența profesională a partenerilor noștri în implementarea de proiecte, recomandăm celor 68 de OSC-uri selectate pentru etapa a doua a programului de grant să specifice din timp subiectele de discuție, să-și contureze eventualele probleme cu care ar putea să se confrunte în implementarea proiectelor, să fie activi în timpul sesiunilor de mentoring, să dea feedback la soluțiile propuse de către experți.

Solicitanții de granturi sunt încurajați să țină cont de recomandările înaintate în cadrul sesiunilor de mentorat.

Versiunea finală a dosarului, îmbunătățită în urma sesiunilor de mentorat, va fi expediată la adresa proiectului (prin una din cele 4 modalități de depunere a dosarului) până în data de 9 septembrie 2019.

Decizia finală privind finanțarea propunerilor de proiecte câștigătoare urmează a fi anunțată pe pagina Proiectului până la sfârșitul lunii septembrie 2019.

Propunerile selectate pentru finanțare vor fi publicate pe pagina oficială a proiectului.

***

 Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

COMUNICATdezvolt.md