Dezvolt.md

Media

Bugetul dedicat proiectelor naționale a fost epuizat

Echipa Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” anunță închiderea apelului pentru propunerile de proiecte naționale, începând cu 25 iulie, deoarece fondurile disponibile (circa 800 mii euro) pentru această categorie de granturi a fost epuizată.

În concurs au fost depuse 39 propuneri de proiecte naționale, cu o valoare totală de peste 2 milioane euro. Comisa de evaluare a selectat și recomandat spre finanțare 14 propuneri de proiect. Partenerii proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova ” urmează să ia legătura cu autorii proiectelor selectate, pentru a stabili de comun acord orarul sesiunilor intermediare de mentorat, în cadrul cărora vor fi oferite recomandări privind îmbunătățirea propunerilor de proiecte depuse.

Versiunea revizuită a propunerilor de proiect, în urma sesiunilor de mentorat, va fi înaintată ulterior spre aprobarea finală de către comisia de evaluare a Proiectului până în prima jumătate a lunii septembrie.

Următoarele organizații ale societății civile au fost calificate pentru implementarea propunerilor de proiect în cadrul categoriei de finanțare Granturi naționale:

1 Keystone Human Services International Moldova Association

2 AO Centrul de Analiza si Prevenire a Coruptiei

3 Alianta Organizatiilor pentru persoane cu dizabilitati din RM AOPD

4 Centrul de Instruire si Consultanta Organizationala CICO

5 Piligrim-Demo

6 AO Centrul Media pentru Tineri

7 AO Caroma Nord

8 AO MEDIA ALTERNATIVA TV8

9 AO Lautar

10 AO Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin

11 Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale din Republica Moldova „CONTACT”

12 Institutul pentru Inițiative Strategice IPIS

13 AO Pro Cooperare Regională

14 Alianta INFONET in parteneriat cu Asociatia Cetatenilor cu Initiativa ACI

Amintim că, potrivit Ghidului de solicitare a finanțării pentru primul apel de granturi, donatorul nu este obligat să explice motivele descalificării.

COMUNICATdezvolt.md