Dezvolt.md

Media

Cel de-al doilea Apel de propuneri de proiecte va fi lansat în toamna acestui an

În cadrul primului Apel de propuneri de proiecte al Programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” au fost depuse 214 dosare. Dintre acestea, pentru finanțare au fost selectate 68 de dosare: 23 inițiative civice, 31 proiecte regionale și 14 proiecte naționale.

Autorii propunerilor de proiecte nevalidate, dar și alte OSC-uri din țară, vor fi invitați în toamna acestui an la o nouă serie de sesiuni de informare, ce vor fi organizate în toate regiunile țării cu ocazia lansării celui de-al doilea Apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Sesiunile de informare vor fi organizate și moderate de către partenerii de implementare ai Proiectului: Asociația pentru Politică Externă (responsabil de regiunea Centru; Asociația pentru Democrație Participativă (responsabil de regiunea Sud); Centrul Analitic Independent Expert-Grup (responsabil de regiunea Nord) și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat (responsabil de UTA Găgăuzia și raionul Taraclia).

Reprezentanții asociațiilor obștești, grupurilor informale, activiștii civici vor fi informați privind modalitățile de elaborare și depunere a dosarului, criteriile de selectare a beneficiarilor precum și activitățile planificate în cadrul inițiativei.

 În același timp, moderatorii evenimentelor se vor referi la cele mai frecvente greșeli comise la scrierea propunerilor de proiecte, ce au dus la descalificarea lor în cadrul primului Apel de propuneri de proiecte.

Agenda noilor sesiuni de informare va fi anunțată prin intermediul site-ului și paginii de facebook a proiectului, dar și în mass-media locală și națională.

***

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

COMUNICATdezvolt.md